клавиша писал(а):Прошу прощения за русский язык. Я родом из С-Петербурга. Украинский выучила, но стесняюсь в столь благородной теме допустить ошибки. Поймите меня правильно.
В наше время почти все сознательные (взрослые) граждане могут быть родом только из Ленинграда.. (Шутка, но...)

Шановна клавиша. Дякую щиро.
Я вважаю, що якби людина працювала десь у Німеччині, то вивчила б мову за два-три місяці. А чомусь ті, хто хоче працювати та жити на Україні, вважають, що корона упаде. Особливо мої росіяни-співвітчизники... На жаль. Якийсь малокультурний та незрозумілий гонор.
Мій друг - італійський письменник Арнальдо Альберті, який живе поруч із нами, коли ми буваємо у Іврії, викладає славістику у Туринському університеті, він, щоб зрозуміти слов"ян, вивчив не тільки російську, хорватську, українську, але й ... калмицьку мову. Він автор бестселлєру "Россия". Видавництво "Уайт Стар". Можна прочитати та знайти у мережі.
Зайвих мов не буває. Принаймні, мені тепер дуже приємно читати не тільки "Садок вишневий...", але й, наприклад,

Міцкевича по-польські - після української це стало легко.
Ще раз дякую.
(Вибачте, якщо є помилки.)