Форум "Музика Молодих" 2009

раздел содержит старые закрытые ветки о фестивалях
заслуженный написатель
заслуженный написатель
Сообщение №61 Добавлено: 25 май 2009, 23:59

"естетика рок -опери,відтворена ударною установкою"

начебто у Вас не було ударної установки ;)
если у тебя есть собственный маньяк - значит ты звезда
лесник
лесник
БЗ: 1
Сообщение №62 Добавлено: 26 май 2009, 00:03

Ёлка писал(а):Ви так закохані у свій твір.... Я все розумію, але треба до себе критично відноситись. Твір яскравий - але що ви напишете далі? Другого такого твору в найближчий час (бо двіччі підряд еффект не спрацьовує) вам не написати - треба вже буде ламати стереотипи в собі.

абсолютно з Вами згоден,Елка! вперше за останній час! з задоволенням буду ламати стереотипи в собі(пишу зараз одночасно два твори,в кардинально різній естетиці...)
(у свій твір я не закоханий,я змушений його захищати(твори ж як діти,хіба ж Ви не будете захищати дитину,коли її ображають?...))

Добавлено спустя 1 минуту 7 секунд:

Ёлка писал(а):
"естетика рок -опери,відтворена ударною установкою"

начебто у Вас не було ударної установки ;)

я цитував Любов Морозову...вона її там почула
"я из лесу вышел..."
постоянный участник
постоянный участник
Сообщение №63 Добавлено: 26 май 2009, 00:05

Кто-нибудь мне может нпомнить, в чём суть проблемы?
Кому-то не понравилось -- прекрасно. Кому-то понравилось -- ещё лучше.

Впечатления от произведения Форестера кочуют из субъектов в Инет и обратно. А смысл? Доказать что те, кому нравится произведение Форестера -- публика (к стати, это новое оскорбление. "Ты -- публика"), а те, кому не нравится -- ограниченные профессионалы.
А пиарчик то всё идёт и идёт ;-)
Поздравляю, Форестер!
(По чём нонче пияр на форуме?)
посетитель
посетитель
Сообщение №64 Добавлено: 26 май 2009, 00:13

Публика, музыка для народа, ломка стереотипов... Неужели нужно доказывать, что произведение, не добавляющее ничего к уже сказанному всеми композиторами разом, бессмысленно. Ну скажите, неужели смешно, когда в компании пересказывается уже не единожды звучавший анекдот хоть и другими словами? Неужели нужно доказывать, что это не смешно?
лесник
лесник
Сообщение №65 Добавлено: 26 май 2009, 00:17

а спросите у Елки...в последнее время она расщедрилась,не знаю как даже ее отблагодарить,коньячка что-ли прикупить недешевого?... :-k
кстати,пошел тут оффтопик такой шо уххх!,но модераторы у нас терпеливые нынче,за что им особенная благодарность,а я хочу вернуться к заключительному концерту...клевый ведь концерт был! и качеством произведений,учитывая молодой возраст авторов,и,еще раз подчеркиваю--разнообразием музыки!
и два произведения,которые подверглись обструкции,а именно Оркин и Бачул---отнюдь не достойны такой участи! я думаю,композиторы согласятся выложить записи(в отличие от "між словом і звуком" тут меньше проблем),очень интересно было бы концерт еще раз прослушать внимательно...
"я из лесу вышел..."
посетитель
посетитель
Сообщение №66 Добавлено: 26 май 2009, 00:25

ForesteR писал(а):ці так звані "чітко визначені критерії"--насправді повна абстракція!
наприклад,що таке "послідовність у реалізації творчого шляху"?...невже це мається на увазі тиражування творчих ідей? гадаю,що ні...от візьмемо Ваш творчий шлях--від мінімалізму,неоромантизму,захоплення стилістикою Пярта до нинішнього стилю Вашого,що перебуває під значним впливом польської композиторської школи...можна Ваш творчий шлях назвати послідовним? і так,і ні...теж саме можу сказати і про себе(в мене трохи все навпаки відбувалося,в консі я був набагато радикальнішим за Вас,чи не так?...)
2.інноваційність форми...теж доволі абстрактна річ,типів форми є всього декілька,і у всій світовій музиці від її виникнення і до повного зникнення вони будуть незмінними,інша справа,що варіантів їх може бути безліч,навіть у віденських класиків абсолютно подібних зразків форм знайти трудно...так тому я інноваційність форми вважаю поняттям абстрактним,тобто--любий талановитий композитор,коли йому вдається написати вдалий твір,находить свою унікальну форму,яку,проте,дуже легко віднести до існуючих вже типів..до речі,видатний львівський теоретик,Е.Кобулей колись сказав мені геніальну фразу,а саме--твір,який написав композитор,тим відрізняється від твору(музичного малось на увазі) теоретика,що композитор завжди творить власну форму,а теоретик вже має готову схему,просто наповнює її муз.матеріалом...але знову підкреслюю--так звана "нова форма",про яку говорив Кобулей,є не чим іншим як варіантом вже існуючих типів форм
3.ламання стереотипів--абсолютно згоден! кожен композитор зобовязаний ламати стереотипи! інша справа--що під цим розуміти.Якщо взяти проект "Між словом і звуком",то Ви своїм твором стереотипи не ломали,а підкреслювали їх,а саме--стереотипи сучасної європейської музики,Ви хотіли їх досягнути,і Вам це вдалося,тоді як я своїм твором ці стереотипи зламав(це є суто моя думка,я розумію всю дискуссійність цього твердження)
4.універсалізм послання...тут я не маю нічого заперечити,тільки хочу сказати,що це теж дуже абстрактно
скажімо так--любий геніальний,або просто дуже вдалий твір має в собі "універсалізм послання"
тобто--це є заклик до молодих композиторів писати геніальні твори...ну що ж,заклик дуже добрий! :)
ось такі роздуми на тему

Що ж, цікаво було почути Ваші роздуми на тему...

Мені в голову надовго засіла думка іншого - краківського музикознавця (спеціаліста з сучасної музики прибалтійських країн) Кшиштофа Дроби, який говорив: "молодий композитор при створенні кожного свого нового твору повинен ставити сам перед собою цілий ряд завдань, які в процесі писання цього твору повинен намагатися виконати". Продовжуючи його думку, від себе можу додати, що мабуть вже кожен сам для себе вирішує які завдання перед собою ставити і чесно перш за все самому собі давати відповідь - що вдалося зробити, а над чим ще потрібно працювати. Самокритичність, на мою думку, - це один з основних рушійних чинників власного творчого росту.
В підтвердження пригадую слова Скорика (як це не дивно): "коли композитору починає надто подобатися власна музика - це вже перша погана ознака".
Супермодератор
Супермодератор
Сообщение №67 Добавлено: 26 май 2009, 00:26

ForesteR писал(а):но модераторы у нас терпеливые нынче,за что им особенная благодарность

Так за Вами же успеешь :)
"Плохо спел - умей раздеться" ©
лесник
лесник
Сообщение №68 Добавлено: 26 май 2009, 00:26

Гермес Трисмегист писал(а):Публика, музыка для народа, ломка стереотипов... Неужели нужно доказывать, что произведение, не добавляющее ничего к уже сказанному всеми композиторами разом, бессмысленно.

понимаете,ведь тут проблема--надо быть 100 проц уверенным,что это вот конкретное произведение не добавляет ничего к уже сказанному...вот докажите это на примере какого-то конкретного произведения N,и потом без дрожи в руках сожгите партитуру!...
не все так просто
ведь ошибиться ой как легко! вот сожгете а потом будете локти кусать и пеплом от сожженой партитуры голову посыпать :lol:
"я из лесу вышел..."
заслуженный написатель
заслуженный написатель
Сообщение №69 Добавлено: 26 май 2009, 00:27

ForesteR писал(а):а спросите у Елки...в последнее время она расщедрилась,не знаю как даже ее отблагодарить,коньячка что-ли прикупить недешевого?... :-k

:wink: :oops:
ForesteR писал(а):кстати,пошел тут оффтопик такой шо уххх!,но модераторы у нас терпеливые нынче,за что им особенная благодарность,

За что - второй коньяк :) :roll:
постоянный участник
постоянный участник
Сообщение №70 Добавлено: 26 май 2009, 00:30

Гермес Трисмегист писал(а):Ну скажите, неужели смешно, когда в компании пересказывается уже не единожды звучавший анекдот хоть и другими словами?

Бывает смешно, даже когда пересказывается теми самыми словами. Бывает смешно, кода вообще не пересказывается. И даже тогда, когда нет компании.
Если смотреть на музыку как на сборник анекдотов, а на слушателя как на коллекционера-энциклопедиста анекдотов то да... это банальность
лесник
лесник
Сообщение №71 Добавлено: 26 май 2009, 00:51

Перфецький писал(а):го творчого росту.
В підтвердження пригадую слова Скорика (як це не дивно): "коли композитору починає надто подобатися власна музика - це вже перша погана ознака".

в цій цитаті ключове слово--"надто"... :)
насправді дуже багато кокетства в цій фразі
якщо Ви мені скажете,що Ви не любите свою музику,або якщо вона Вам не подобається,я Вам не повірю
інша справа,що в кожного композитора є твори,які він сам для себе вважає вдалими,а є такі ,які він відкладає в сторону і намагається забути,а є і такі,які він спалює,а також є і такі,до яких він постійно повертається,роблячи редакції
композитор повинен тверезо оцінювати свій твір,і якщо він бачить,що твір вдалий,то він має мати певну мужність це визнати і сказати--"мій твір вдалий! :)
ну і навпаки

Добавлено спустя 14 минут 32 секунды:

Перфецький писал(а):Мені в голову надовго засіла думка іншого - краківського музикознавця (спеціаліста з сучасної музики прибалтійських країн) Кшиштофа Дроби, який говорив: "молодий композитор при створенні кожного свого нового твору повинен ставити сам перед собою цілий ряд завдань, які в процесі писання цього твору повинен намагатися виконати"..

дуже хороша фраза,ключове слово тут,я к я зрозумів--"молодий",тобто--такий собі це дидактичний заклик
з іншого боку,ця фраза репрезентує тільки один із можливих варіантів композиторського мислення,а саме--інженерний тип мислення: ставиться завдання,проект,часом завищеної складності,і послідовне його втілення в життя
недолік такого методу роботи--є шанс настільки захопитись "інженерним проектуванням",що результат буде сухим,надуманим і т.д.
"я из лесу вышел..."
заслуженный написатель
заслуженный написатель
Сообщение №72 Добавлено: 26 май 2009, 00:54

інженерний тип мислення: ставиться завдання,проект,часом завищеної складності,і послідовне його втілення в життя

Мій твір, який був на змаганнях,був прикладом саме такого мислення (правда, завдання було найпростішим).
Не завадило то йому пройти в фінал :wink:
посетитель
посетитель
Сообщение №73 Добавлено: 26 май 2009, 01:02

ForesteR писал(а):
Перфецький писал(а):Мені в голову надовго засіла думка іншого - краківського музикознавця (спеціаліста з сучасної музики прибалтійських країн) Кшиштофа Дроби, який говорив: "молодий композитор при створенні кожного свого нового твору повинен ставити сам перед собою цілий ряд завдань, які в процесі писання цього твору повинен намагатися виконати"..

дуже хороша фраза,ключове слово тут,я к я зрозумів--"молодий",тобто--такий собі це дидактичний заклик
з іншого боку,ця фраза репрезентує тільки один із можливих варіантів композиторського мислення,а саме--інженерний тип мислення: ставиться завдання,проект,часом завищеної складності,і послідовне його втілення в життя
недолік такого методу роботи--є шанс настільки захопитись "інженерним проектуванням",що результат буде сухим,надуманим і т.д.

Я не мав на увазі виключно технічні завдання (хоча і їх також).

Крім того, Золтане, я дотримуюся дистанції і не переходжу на особистості. Просто вирішив "виставити на люди" свої думки. Жодних закидів у бік твого твору чи будь якого іншого з проекту "Між словом..."
лесник
лесник
Сообщение №74 Добавлено: 28 май 2009, 00:47

о! відкрили тему!
дуже добре,я зможу відповісти Вам ,пане Перфецький :)
в першу чергу--Форум-це така своєрідна гра,ми тут є під псевдонімами,і я не думаю,що доречно порушувати цю містифікацію,навіть якщо ми всі знаємо один одного
:) (до речі,я не всіх знаю на форумі,і це мені видається дуже поз итивним моментом)
щодо закидів--закиди в бік творів або критичних статей я не вважаю переходом на особистості,і я з задоволенням прочитаю всі Ваші закиди,звісно,в іншій темі,присвяченій проекту "Між словом і звуком"
:)

Добавлено спустя 9 минут 24 секунды:

Kleo писал(а):
По поводу тематизма у Алексея Ретинского. Фольклорные цитаты в его произведении были откровенно лишними, тембр цимбал совсем не обязательно было с ними связывать. По-моему, народность там была не к месту.
.

а концерт то ведь назывался "Етносучасність"! я подозреваю,автор писал музыку специально к этому проекту,и концепция проекта способствовала результату--а именно такому интересному переосмыслению фольклорных интонаций,которое получилось у автора!
"я из лесу вышел..."
лесник
лесник
Сообщение №75 Добавлено: 31 май 2009, 22:41

ForesteR писал(а):

Неділя 17 травня 17:00
«Шлях на схід»
Концерт віолончельної музики

встреча в Контакте

Концертний зал Національної спілки композиторів України
вул. Пушкінська, 32

Золтан Алмаші – віолончель
В концерті прозвучить поезія Ярослава Верещагіна. Читець – Василь Довжик.
Хореографія – танцювальна компанія«LELIO», хореограф-постановник - Лілія Климчук.
Ільгудіна Олена
Жаловська Тамара
Ткачук Наталія

ЙОГАНН СЕБАСТЬЯН БАХ
Сюїта №2 ре-мінор

ВІКТОРІЯ ГАВРИК
Маленька партита

АННА ЛЕОНОВА
Прелюдія

ОЛЕНА ІЛЬНИЦЬКА
Сарабанда

СЕРГІЙ ПІЛЮТІКОВ
Бурре

ОЛЕКСІЙ ШМУРАК
«Соседи вещей»

АЛЕКСАНДЕР ЛАСОНЬ (Польща)
Deciso e affetuoso

ФІРУДІН АЛЛАХВЕРДІ (Азербайджан)
Тоньюкук

п
а вот и есть небольшой видеоотчет с проекта :)
запись ,правда,не с концерта(случился глюк аппаратуры,и я второе отделение решил записать отдельно через день...)
Фирудин Аллахверди--"Тоньюкук"(предлагаю на Евровидение :lol: )
http://www.youtube.com/watch?v=H9-QuurXB4U
"я из лесу вышел..."
Пред.След.

Вернуться в Архив фестивалей

Кто сейчас онлайн

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0