ці так звані "чітко визначені критерії"--насправді повна абстракція!
наприклад,що таке "послідовність у реалізації творчого шляху"?...невже це мається на увазі тиражування творчих ідей? гадаю,що ні...от візьмемо Ваш творчий шлях--від мінімалізму,неоромантизму,захоплення стилістикою Пярта до нинішнього стилю Вашого,що перебуває під значним впливом польської композиторської школи...можна Ваш творчий шлях назвати послідовним? і так,і ні...теж саме можу сказати і про себе(в мене трохи все навпаки відбувалося,в консі я був набагато радикальнішим за Вас,чи не так?...)
2.інноваційність форми...теж доволі абстрактна річ,типів форми є всього декілька,і у всій світовій музиці від її виникнення і до повного зникнення вони будуть незмінними,інша справа,що варіантів їх може бути безліч,навіть у віденських класиків абсолютно подібних зразків форм знайти трудно...так тому я інноваційність форми вважаю поняттям абстрактним,тобто--любий талановитий композитор,коли йому вдається написати вдалий твір,находить свою унікальну форму,яку,проте,дуже легко віднести до існуючих вже типів..до речі,видатний львівський теоретик,Е.Кобулей колись сказав мені геніальну фразу,а саме--твір,який написав композитор,тим відрізняється від твору(музичного малось на увазі) теоретика,що композитор завжди творить власну форму,а теоретик вже має готову схему,просто наповнює її муз.матеріалом...але знову підкреслюю--так звана "нова форма",про яку говорив Кобулей,є не чим іншим як варіантом вже існуючих типів форм
3.ламання стереотипів--абсолютно згоден! кожен композитор зобовязаний ламати стереотипи! інша справа--що під цим розуміти.Якщо взяти проект "Між словом і звуком",то Ви своїм твором стереотипи не ломали,а підкреслювали їх,а саме--стереотипи сучасної європейської музики,Ви хотіли їх досягнути,і Вам це вдалося,тоді як я своїм твором ці стереотипи зламав(це є суто моя думка,я розумію всю дискуссійність цього твердження)
4.універсалізм послання...тут я не маю нічого заперечити,тільки хочу сказати,що це теж дуже абстрактно
скажімо так--любий геніальний,або просто дуже вдалий твір має в собі "універсалізм послання"
тобто--це є заклик до молодих композиторів писати геніальні твори...ну що ж,заклик дуже добрий!
ось такі роздуми на тему