Золтан Алмаши

околомузикальний абориген
Сообщение №16 Добавлено: 01 фев 2007, 01:13

Мистецтво було тоді, коли Квартет виконували в "Премєрах сезону", але там, мабуть, заплатили менше, ніж президент. Ні, справа не в тому, що головне. Просто дуже часто більші гроші зовсім не там, де більше творчості або більше роботи.
А по молодості не було сил відмовитись від показухи за гроші. Або досвіду зрозуміти, що вийде саме так, як вийшло. Або елементарно не було часу на вибір. Тому моя попередня відповідь і була такою...
Зрештою, мене там не було, тому й судити строго не можу.
администратор
администратор
Сообщение №17 Добавлено: 01 фев 2007, 11:44

karnet
Вы получаете желтую карточку за регистрацию бота.
Так-же Вы получаете карточку за флейм.
Читайте правила.
Последний раз редактировалось Oleg*adm 01 фев 2007, 22:48, всего редактировалось 1 раз.
Изображение
лесник
лесник
БЗ: 1
Сообщение №18 Добавлено: 01 фев 2007, 19:50

estet писал(а):
Бука писал(а):Я тому й питала, що саме про таке чула. У нас завжди гроші дають або не тим, або не для того. В цьому випадку - тим, але не для того. Навіщо робити театр, якщо можна написати ще один квартет?

абсолютно з вами згоден... або ж це було якесь відмивання грошей :shock:

Хоть Вы и "Эстет",но позволили себе хамство-я имею ввиду словосочетание "отмывание денег"..и теперь-ведь каждый человек,занимающий активную творческую позицию,имеет право на творческий эксперимент,и даже на неудачный...а Президент-беднее не станет
"я из лесу вышел..."
Сообщение №19 Добавлено: 01 фев 2007, 21:01

бубусік писав:
...каждый человек,занимающий активную творческую позицию,имеет право на творческий эксперимент...

Так от, про гранти, премії, право на помилки і на творчі експерименти.
і про відмивання грошей, яке тут є справді хамством.
Перше. Той, хто щось добре вміє робити, має РЕГУЛЯРНО отримувати добру зарплату або гонорари, бо інакше відчуватиме себе непотрібним в професії. Гранти більше потрібні тим, хто їх дає, аніж тим, хто приймає. Уявіть ситуацію: оголошують конкурс на написання симфонії і обіцяють величезну премію, але перед тим зо п'ять у всій країні симфонічну музику взагалі ніхто не пише, бо її або не виконують, або 5 років за неї ніхто не платив. Так от - скільки б не пообіцяли, а симфонії все одно ніхто не напише. Згодні?
Такі експериманти мають бути закладені в наші будні, а гранти видаватися під те, де справді якісь одничні випадки.
А насправді виходить так: держава робить вигляд, що музиканти отримують все необхідне, а коли з'явилась можливість дати трохи більше, то музиканти зробили вигляд, що гроші їм потрібні саме на це.
Але в цій конкретній ситуації зробили правильно. Бо якщо я, наприкад, пишу книжку про музику, але мені ніхто за це не платить або платить дуже мало, а тут раптом кажуть, напиши про котлети, отримаєш гроші, і зможеж дописати про музику, то я погоджуюся. Я цю ситуацію бачу так.
А з приводу "обкрадання" казни, то це нагадує практику "відлову" за копійчані хабарі найсильніших викладаців вузів, які чомусь не догодили керівництву, коли те керівництво натомість і далі живе собі спокійно в звичному режимі. Ну, або ще студентам іноді кажуть: от, стипендію отримуєш, але не вчишся... Це десь з тієї ж опери.

А якщо Ви, естет, все ж таки хочете вплинути на ситуацію, то для того є преса, де ви можете проаналізувати побачене і висловити свою думку. І в газеті Ви не зможете безкарно казати те, про що так сміливо говорите на форумі, не маючи жодних доказів.
Сообщение №20 Добавлено: 01 фев 2007, 21:06

karnet писал(а):
Бука писал(а):чи був це повноцінний Театр? Бо інакше не бачу смислу в подібних речах...

абсолютно неповноцінний і невідомо для чого був там задіяний.а головне - без смаку зроблений псевдотеатр... музика від цього лише програла,бо сама по собі,без театру,є добра

Какой-то странный подход в критике. Как можно в перформансе, ситетическом виде искусства, отдельно анализировать музыку, отдельно - театральное действо? То же самое, чтобы мы анализировали фильм Кубрика и говорили: "Да... "Атмосферы" Лигети звучали бы куда лучше без видеоряда Стенли..."

частый гость
частый гость
Сообщение №21 Добавлено: 02 фев 2007, 20:28

bubusik писал(а):
estet писал(а):
Бука писал(а):Я тому й питала, що саме про таке чула. У нас завжди гроші дають або не тим, або не для того. В цьому випадку - тим, але не для того. Навіщо робити театр, якщо можна написати ще один квартет?

абсолютно з вами згоден... або ж це було якесь відмивання грошей :shock:

Хоть Вы и "Эстет",но позволили себе хамство-я имею ввиду словосочетание "отмывание денег"..и теперь-ведь каждый человек,занимающий активную творческую позицию,имеет право на творческий эксперимент,и даже на неудачный...а Президент-беднее не станет

шкода,що взагалі виникають подібні "обговорення"... якось це все брудно виглядає...

Имейте совесть, karnet! Вы тут за дурачков держать всех вздумали?
сообщение отредактировал Oleg*adm
Сообщение №22 Добавлено: 02 фев 2007, 21:08

привіт усім! хочу поділитися своїми враженнями від "Симфонії діалогів", адже це є дуже велика робота композитора,професійно і добросовісно зроблена. театральне рішення було оригінальним і незвичним для багатьох,тому,можливо, і не всі це зрозуміли,але ефект вийшов дуже несподіваний і гарний!побільше б таких подій у нашому музичному житті! :wink:
Строитель весны
Строитель весны
Сообщение №23 Добавлено: 03 фев 2007, 00:04

Здорово, что есть вот такие разные отклики. Значит, не зря делалась постановка. А если скрещиваются шпаги - так в этом и позитив есть: значит тема волнующая. Многие композиторы пока только мечтают о подобной рекламе.
Сообщение №24 Добавлено: 03 фев 2007, 00:27

Могли б і саморекламою зайнятися, теж користь би була. Інформація все ж таки...

посетитель
посетитель
Сообщение №25 Добавлено: 03 фев 2007, 10:16

Хорошая штука, этот грант...
А как его дают/берут?
А еще кому-нибудь давали или это первый раз?
А куда заявленьице?
:?:
лесник
лесник
Сообщение №26 Добавлено: 03 фев 2007, 10:28

клавиша писал(а):Хорошая штука, этот грант...
А как его дают/берут?
А еще кому-нибудь давали или это первый раз?
А куда заявленьице?
:?:

вы должны быть не старше 35 лет,обращайтесь в Минкульт,кабинет 33,с какой-то свежей идеей..точно знаю,что в свое время грант получали композиторы Артем Рощенко,Евгений Оркин,Сергей Пилютиков..вот дают ли исполнителям,точно не знаю...негативный момент-длинная бумажно-бюрократическая волокита,огромные налоги,и деньги выдают частями,и иной раз приходится их ждать очень долго...ну и,соответственно,чтобы реализовать проэкт,надобно вложить кучу своих денег,влезать в долги и тому подобное.. :)
"я из лесу вышел..."

посетитель
посетитель
Сообщение №27 Добавлено: 03 фев 2007, 10:41

Спасибо!
:tonqe:
Сообщение №28 Добавлено: 03 фев 2007, 15:14

До речі, у грантів багатьох організацій є одна цікава особливість: їх дають не за роботу, а на якісь технічні потреби. Тобто, якщо Вам потрібний грант для організації фортепіанного концерту із власних творів, то Вам оплатять оренду рояля, зал, освітлення і т. п., але не години, витрачені на написання та вивчення творів. Тому, на практиці, доводиться маніпулювати статтями витрат.
Сообщение №29 Добавлено: 15 апр 2007, 00:16

Про это :)
http://www.day.kiev.ua/176029/
лесник
лесник
Сообщение №30 Добавлено: 15 апр 2007, 21:53

Бука писал(а):Про это :)
http://www.day.kiev.ua/176029/

Не совсем точно изображена суть проблемы,но не криминал... :)
"я из лесу вышел..."
Пред.След.

Вернуться в Современная музыка

Кто сейчас онлайн

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0